Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Κοριτσίστικα όνειρα...Η διακόσμηση είναι για μένα τρόπος ζωής, από μικρή. Θυμάμαι ότι μου άρεσε να αλλάζω θέση στα έπιπλα του δωματίου μου , μάλιστα για να αναγκάσω τη μαμά μου να με βοηθήσει (σε περίπτωση που είχε αντίρρηση), ξεκινούσα μόνη μου!
Έτσι η δόλια η μάνα τι να κάνει να με άφηνε  να ξεχαρβαλώσω το κρεβάτι τραβώντας το από τα πόδια; Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινούσε η ανανέωση του δωματίου μου, με τον μπαμπά μου να  δηλώνει ότι το δωμάτιο μου δεν θα ξαναβαφτεί για τα επόμενα...τόσα χρόνια, γιατί ναι όπως σωστά καταλάβατε, εκτός από την αλλαγή θέσης των επίπλων ακολουθούσε και βάψιμο.
Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η αγάπη μου για τη διακόσμηση και την οργάνωση του χώρου μου δεν πέρασε. Συχνά νοιώθω την ανάγκη να ανανεώσω κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, έστω και με κάποιες διακοσμητικές πινελιές. Φέτος ομολογώ το παράκανα λιγάκι, αφού μόνο το μπάνιο δεν ακούμπησα.
Σε ροζ και γαλάζιο
Δεν θα σας τα πω όμως όλα σήμερα. Θα ξεκινήσω από την τελευταία μας παρέμβαση που αφορά το δωμάτιο της Εβελίνας μου. Το πρώτο που κάναμε ήταν μια κατασκευή γυψοσανίδας στο ταβάνι για να καλυφθούν κάποιες φθορές από παλαιότερα προβλήματα υγρασίας. Η επιλογή των χρωμάτων με είχε απασχολήσει πολύ αφού το δωμάτιο είχε βαφτεί πριν 2 χρόνια και ήταν σε καλή κατάσταση. Ουσιαστικά χρειαζόταν βάψιμο μόνο ο τοίχος πίσω από το κρεββάτι, ο τοίχος της μπαλκονόπορτας και φυσικά το ταβάνι. Άσε που μου είχε μείνει και αρκετή ποσότητα χρώματος από το προηγούμενο βάψιμο και δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία για ριζικές αλλαγές. Τελικά αποφασίσαμε να βαφτεί άλλο χρώμα μόνο ο ένας τοίχος και το ταβάνι και το υπόλοιπο να φρεσκαριστεί με το υπάρχον χρώμα, ενώ η προέκταση του ταβανιού προς τα κάτω (χρωματικά) 20cm, έκανε τη διαφορά.
Ιδιαίτερες  παρεμβάσεις στο δωμάτιο είναι η ονειροπαγίδα και τα αυτοκόλλητα αστεράκια στον τοίχο δημιουργίες της μαμάς και βέβαια η αλλαγή της κουρτίνας. Ένα φύλλο ροζ βαμβακερής κουρτίνας και ένα φύλλο δαντέλα, προίκα της γιαγιάς για ένα πιο vintage αποτέλεσμα.
Πως σας φαίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki