Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Ας οργανωθούμε λοιπόν...


Για πολλούς ανθρώπους η οργάνωση είναι θέμα ζωτικής σημασίας, δεν μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκω κι εγώ.
Αν δεν είναι ο χώρος μου τακτοποιημένος, καθαρός και οργανωμένος...χάνομαι στην κυριολεξία.
Έτσι λοιπόν φροντίζω όλα μου τα πράγματα να είναι στη θέση τους και να ξέρω ανά πάσα ώρα που θα τα βρω. Μπορώ να πω ότι και με δυο παιδιά στο σπίτι, αυτή η συνήθεια μας έχει βοηθήσει πολύ στο να τακτοποιούμε γρηγορότερα ο καθένας το χώρο του, χωρίς γκρίνιες και χάσιμο χρόνου. Μιλώντας για τακτοποίηση, το μυαλό μας συνήθως πάει στις ντουλάπες και στα ντουλάπια.
Είναι όμως δυνατόν να χώνουμε τα πάντα εκεί μέσα;


Υπάρχουν και πράγματα που μένουν εκτός... Ας πούμε η αλληλογραφία μας, οι λογαριασμοί,  προσκλήσεις, σημειώματα για κάποια σημαντικά θέματα κτλ. Εγώ πριν ανακαλύψω τον ιδανικό για μένα τρόπο οργάνωσης , τους είχα αλλάξει αρκετές θέσεις, χωρίς να με εξυπηρετεί καμία, από  συρτάρια, σε κουτιά, σε ντοσιέ οργάνωσης και δεν ξέρω που αλλού. Τελικά μπήκα στη διαδικασία δημιουργήσω μια κατασκευή προσαρμοσμένη στις δικές μου ανάγκες και βέβαια να είναι όχι μόνο λειτουργική, αλλά να ταιριάζει και στο χώρο μου.
Πρόκειται λοιπόν για έναν οργανωτή τοίχου, επενδυμένο με ύφασμα, οποίος έχει δύο θήκες, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης μιας φωτογραφίας, μιας σημείωσης ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κλειδοθήκη.


Οι οργανωτές όμως μπορούν να προσαρμοστούν και να ταιριάξουν και στα παιδικά δωμάτια.
Εκεί οι μικροί μαθητές μπορούν να αναρτήσουν το πρόγραμμα του σχολείου, κάποιες σημειώσεις,  φωτογραφίες ή ότι άλλο εκείνοι νομίζουν.
Βέβαια χαίρομαι ιδιαίτερα όταν αυτά τα αντικείμενα δεν τα βρίσκω χρήσιμα και πρακτικά μόνο εγώ, αλλά και οι υπόλοιποι παραλήπτες, όπως δύο μικροί μας φίλοι από την Αθήνα που πριν λίγες ημέρες  παρέλαβαν τους οργανωτές για τα γραφεία τους και όπως έμαθα ενθουσιάστηκαν!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki