Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Ιδέες για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης


Τα τελευταία χρόνια έχουμε συμπεριλάβει στις οικογενειακές μας παραδόσεις, μεταξύ άλλων, και το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Για να είμαι ειλικρινής όμως, κάθε χρόνο με ταλαιπωρεί περισσότερο η διαδικασία της επιλογής, παρά η κατασκευή του. Συνήθως μου αρέσουν περισσότερα από ένα, οπότε ζητάω και τη βοήθεια των μικρών βοηθών μου.
Την πρώτη φορά που τα φτιάξαμε ήταν από εκτυπώσιμο  υλικό, το οποίο είχα βρει στο mrprintables και παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μια απλή κατασκευή είχαμε ενθουσιαστεί οικογενειακώς.
Την επόμενη χρονιά το ημερολόγιο μας δημιουργήθηκε από 25  γλωσσοπίεστρα, τα οποία στη μία όψη είχαν ένα αυτοκόλλητο με την ημερομηνία  και στην άλλη πλευρά ένα χαρτάκι με τη δραστηριότητα ή το δώρο της ημέρας.
Πέρυσι η κατασκευή μας είχε ως βάση μια παλιά κορνίζα, στην οποία τοποθέτησα τέσσερις σειρές από σύρμα και κρέμασα 25 φακέλους, που περιείχαν καρτελάκια με τα δώρα που αντιστοιχούσαν στην κάθε ημέρα.
Το ερώτημα είναι φέτος τι κάνουμε;
Κάνοντας μια βόλτα στη γειτονιά του pinterest, βρήκα πολλές όμορφες ιδέες και είμαι σίγουρη ότι ανάμεσα τους βρίσκεται και το δικό μας advent calendar.
Εσείς αλήθεια αποφασίσατε; Αν όχι, μπορεί ανάμεσα τους να βρίσκεται και το δικό σας ημερολόγιο.

                                                         Ημερολόγιο σε κλαδί

Βασικό μας υλικό ένα κλαδί που θα κρεμάσουμε μικρά δεματάκια στολισμένα με όμορφες κορδέλες και αυτοκόλλητα, μέσα στα οποία θα είναι τα δωράκια που θα επιλέξουμε.
Λιτή αλλά εντυπωσιακή κατασκευή με απλά υλικά.


                                               Ημερολόγιο σε φακέλους αλληλογραφίας

Άλλη μία εύκολη κατασκευή, αφού το μόνο που θα χρειαστούμε είναι φάκελοι αλληλογραφίας, που μπορούμε να τους διακοσμήσουμε όπως θέλουμε και ένα κουτί στο οποίο θα τους τοποθετήσουμε.                                                              Ημερολόγιο σε στεφάνι

Εδώ έχουμε μια σύνθετη κατασκευή, η οποία σίγουρα θα αποτελέσει και μέρος της γενικότερης διακόσμησης του χώρου μας. Ένα ξύλινο στεφάνι αποτελεί τη βάση της κατασκευής, η οποία ολοκληρώνεται με χάρτινα πολύχρωμα ποτηράκια και μέσα σ΄αυτά μπαίνουν τα δωράκια.


           
                                                             Ημερολόγιο στη σκάλα

Για όσους διαθέτουν σκάλα, μια πολύ όμορφη ιδέα για τη διακόσμηση της είναι αυτό το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.
Εννοείται πως όλες αυτές οι ιδέες μπορεί να γίνουν ακόμη ωραιότερες, αρκεί να προσαρμοστούν στο δικό μας χώρο, βάζοντας τις δικές μας πινελιές και το προσωπικό μας γούστο.


Αφού λοιπόν αποφασίσουμε ποιο ημερολόγιο θέλουμε να φτιάξουμε, προχωράμε στο επόμενο στάδιο, που αφορά το περιεχόμενο του. Και εδώ είναι προσωπικό θέμα του καθενός, αφού μπορεί να είναι ένας συνδυασμός από μικρά δωράκια, γλυκίσματα, ένα συμβολικό ποσό, και βέβαια πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας.
Καλή επιτυχία!!!

4 σχόλια:

Follow me @a.lenakaki