Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Η κουζίνα μας...φοράει τα καλά της!!!


Σε λίγες μέρες αποχαιρετάμε  το Νοέμβρη και μαζί του και το Φθινόπωρο, με το Δεκέμβριο να βρίσκεται προ των πυλών και τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα, να μπαίνουν σε ένα πιο συγκεκριμένο πλάνο για το κάθε νοικοκυριό. Λίγο πολύ βέβαια, όλοι έχουμε μπει σε μια εορταστική διαδικασία με στολισμούς και κατασκευές, τώρα όμως είναι η κατάλληλη στιγμή να  ασχοληθούμε και με την καθαριότητα και οργάνωση της κουζίνας μας. Σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε στο πλάνο μας, κάποια εορταστικά τραπέζια σε φίλους και συγγενείς. Σε αυτό λοιπόν το χώρο που θα ετοιμάσουμε  τα γλυκίσματα και τα φαγητά που θα προσφέρουμε, θα πρέπει να φροντίσουμε για την καθαριότητα και την οργάνωση του, πριν έρθουν οι επισκέπτες...

Είναι λοιπόν έτοιμη η κουζίνα μας για να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα;
Βεβαιωθείτε ακολουθώντας 5 απλά βήματα:


1) Τακτοποιήστε τους πάγκους σας,
απομακρύνοντας ότι νομίζετε ότι θα δυσκολέψει τη δουλειά σας.
2) Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων. 
Τοποθετείστε  μισό λεμόνι σε ένα μπωλ με νερό  και βάλτε το φούρνο σε λειτουργία για ένα λεπτό, σκουπίστε με ένα καθαρό πανί και είστε έτοιμοι.
3) Καθαρίστε το φούρνο της κουζίνας. 
Για δύσκολη βρωμιά πασπαλίστε με μαγειρική σόδα και στη συνέχεια ραντίστε με ξύδι, αφήστε να δράσει για λίγο πριν το τρίψετε με ένα σφουγγάρι.
4) Καθαρισμός ψυγείου.  
Μετά από μια καλή εκκαθάριση, είμαστε έτοιμοι για τον καθαρισμό του ψυγείου με νερό και ξύδι, ενώ αν επιμένουν κάποιες μυρωδιές αφήστε μέσα ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα. 
5) Τέλος ελέγξτε τα ντουλάπια σας για να δείτε τι υλικά θα χρειαστείτε για την παρασκευή των γλυκισμάτων, αλλά και των φαγητών που έχετε προγραμματίσει για τις γιορτές και ξεκινήστε να φτιάχνετε τη λίστα για τα ψώνια σας.
Και αφού ολοκληρώσουμε τα παραπάνω, επιβάλλεται να στολίσουμε τον πιο δημιουργικό χώρο του σπιτιού μας.


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki