Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Δημιουργούμε τις δικές μας οικογενειακές παραδόσεις...Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων παιδιών...
Φωτισμένοι δρόμοι, στολισμένες βιτρίνες με πολύχρωμα λαμπάκια και κατάφωτες πλατείες με μεγάλες φάτνες θα μαρτυρούν το θαύμα της γέννησης του μικρού Χριστού...
Η μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προκύπτει ουσιαστικά
από τις παραδόσεις που ακολουθούμε, οι οποίες δημιουργούν ένα συνονθύλευμα αισθήσεων και αναμνήσεων .

Οι γιορτινές μέρες είναι μια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε οικογενειακές παραδόσεις, όπως οι καθιερωμένες οικογενειακές συναντήσεις, αγαπημένες μουσικές ή γευστικές συνήθειες και τόσα άλλα που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

 
Τα έθιμα και οι παραδόσεις μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής, αλλά είναι σημαντικό να κρατούν το βασικό τους πνεύμα.
Η κάθε οικογένεια έχει τις δικές της ιδιαίτερες συνήθειες και τελετουργίες.
Ας φροντίσουμε να τις διατηρούμε και να τις μεταβιβάζουμε στα παιδιά μας.
Ας θυμηθούμε τα δικά μας πατροπαράδοτα έθιμα.

Οι οικογενειακές τελετουργίες αποτελούν ευκαιρία για επαφή, αποδοχή και αγάπη, από τις οποίες τα παιδιά, αλλά και όλοι μας, μπορούμε να γίνουμε πιο πλούσιοι συναισθηματικά και ψυχικά.


Τώρα λοιπόν που κλείνουν τα σχολεία και τα παιδιά θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ας το εκμεταλλευτούμε, δημιουργώντας τους όμορφες αναμνήσεις.
Μπορούμε να τα αφήσουμε να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, να δούμε όλοι μαζί αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες, να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια, να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια, να τα αφήσουμε να κοιμηθούν στρωματσάδα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, να οργανώσουμε οικογενειακά τραπέζια, να πάμε βόλτες, να πάμε στην εκκλησία ανήμερα των Χριστουγέννων και βέβαια να τα ενθαρρύνουμε να βγουν να πουν τα κάλαντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki