Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Ιστορίες της Καληνύχτας για ΕπαναστάτριεςΚάθε χρόνο στις διακοπές των Χριστουγέννων  αγοράζουμε κάποια βιβλία.
Φέτος τα βιβλία δεν τα διάλεξαν οι μικρές, αλλά εμείς και τους τα δώσαμε σαν ένα δώρο για τη νέα χρονιά. 
Για την Εβελίνα επιλέξαμε ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο με τίτλο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες. Η ζωή 100 σπουδαίων γυναικών, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 
Το βιβλίο αυτό δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 σπουδαίων γυναικών, από τη Βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς. 
Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης. 
Αυτές είναι οι ιστορίες της καληνύχτας που θα πρέπει να διαβάζουμε στις κόρες μας. 
Ιστορίες που αντικαθιστούν τις πριγκίπισσες με γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο.
Η κόρη μου ήδη το έχει διαβάσει και τώρα άρχισε να καταγράφει κάποιες φράσεις των συγκεκριμένων γυναικών που έχει ξεχωρήσει και της έχουν κάνει εντύπωση.
Μάλιστα με αυτή την αφορμή της πρότεινα κάθε βράδυ να συζητάμε κάποια από αυτές τις φράσεις, ενώ μπήκα στη διαδικασία να βρω κι εγώ κάποια αποφθέγματα ζωής, τα οποία στη συνέχεια θα γράφουμε σε ένα σημειωματάριο.
Όταν με τον καιρό γεμίσει, θα έχουμε ένα δικό μας βιβλίο με φράσεις και σοφά λόγια σημαντικών ανθρώπων που αξίζει να τα διαβάζουμε και να τα θυμόμαστε.

Θα σας ευχηθώ καλή εβδομάδα με τα  παρακάτω λόγια:


6 σχόλια:

 1. Αγγελική, ένα μεγάλο μπράβο για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Εχω κι εγώ κόρη και μολονότι στην καρδιά μου είναι η πριγκίπισσα μου, θέλω να μεγαλώσει έχοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη και στις ικανότητες της χωρίς να αυτοπεριορίζεται στους παθητικούς γυναικείους ρόλους του προηγούμενου αιώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το συγκεκριμένο βιβλίο, νομόζω ότι πέρεπει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη κάθε μικρού, αλλά και μεγάλου...κοριτσιού.
  Στην καρδιά μας μπορεί οι κόρες μας να είναι πριγκίπισσες, όμως η ζωή δεν είναι παραμύθι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τέλειο!!!εξάλλου κ οι πριγκίπισσες των παραμυθιών έκαναν με τον τρόπο τους τη δική τους επανάσταση!!ευχαριστούμε για την ωραία Πρόταση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγγελική, ξέχασα να σε ρωτήσω: για ποιες ηλικίες νομίζεις ότι είναι κατάλληλο το βιβλίο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το βιβλίο δεν αναφέρει ηλικία, αλλά εγώ όταν το παρήγγειλα στις πληροφορίες ανέφερε 9+.
   Νομίζω όμως ότι μπορεί να διαβαστεί και από μικρότερα παιδιά. Επίσης είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο με πολύ όμορφες εικόνες.

   Διαγραφή

Follow me @a.lenakaki