Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Η γωνιά της Μυρτώς...

Πάντα ήθελα στο χώρο μου να υπάρχει ένα ιδιαίτερο σημείο και από άποψη αισθητικής, αλλά  και λειτουργικότητας.
Μια γωνιά βρε παιδί μου, που να αποτελεί σημείο αναφοράς!
Όμως παρά το γεγονός ότι το σπίτι μου, έχει υποστεί τα πάνδεινα από θέμα αλλαγών στη διαρρύθμιση του...εν τούτοις μια τέτοια γωνιά δεν είχα καταφέρει να τη φτιάξω.
Μέχρι πριν από τρία χρόνια, που άρχισε να με προβληματίζει η λειτουργικότητα του δωματίου της μικρής μου κόρης .

Το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο ήταν όχι μόνο το πιο μικρό, αλλά και το πιο αδικημένο, αφού δεν είχε πρόσβαση στο μπαλκόνι, ενώ υπήρχε μόνο ένα παράθυρο για φως και αερισμό, το οποίο είχε για θέα μια σκάλα και ένα τοίχο! 
Και σα να μην έφτανε αυτό υπήρχε μέσα στο δωμάτιο και μια αποθήκη, κάτω ακριβώς από τη σκάλα, που το χειμώνα είχε υγρασία και το καλοκαίρι...μυρμήγκια!!!(Γι' αυτά τα έντομα που έκαναν τη ζωή μου κόλαση, θα σας τα πω σε επόμενη ανάρτηση). 
Μεγαλώνοντας η μικρή, βλέπαμε ότι κάτι έπρεπε να γίνει με αυτό το χώρο και ο μόνος τρόπος ήταν να χαλάσει η αποθήκη. Δηλαδή να γκρεμιστεί ο τοίχος που κατέληγε στο μπαλκόνι και να γίνει εκεί μια μπαλκονόπορτα. Έτσι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος και να αποτελέσει μια προέκταση του γραφείου της μικρής. Με την πρόταση μου συμφώνησαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα. 


Το αφιλόξενο σημείο κάτω από τη σκάλα καταρχήν μονώθηκε, προκειμένου να εξαλειφθεί μια και καλή το πρόβλημα της υγρασίας, οι τοίχοι και η οροφή καλύφθηκαν από γυψοσανίδα, και μετά από αρκετή δουλειά, μεταμορφώθηκε σε μια υπέροχη γωνιά για παιχνίδι, διάβασμα και κουβεντούλα. 
Επίσης μια απλή κατασκευή βιβλιοθήκης με δυο συρταριέρες, καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού στο θέμα του χώρου μελέτης, λειτουργώντας  ως μια προέκταση του γραφείου της.


Η γωνιά της Μυρτώς έδωσε στο δωμάτιο, επιπλέον αερισμό, άπλετο φως και βέβαια αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για όλη την οικογένεια. Σε αυτό το σημείο τα παιδιά θα παίξουν, θα διαβάσουν, θα κρεμάσουν τις ζωγραφιές τους, ενώ η πρόσβαση μας στο μπαλκόνι είναι ευκολότερη μέσω της ανοιγόμενης μπαλκονόπορτας.
Αν και τέτοιες παρεμβάσεις  δημιουργούν αρκετή ταλαιπωρία μέχρι να ολοκληρωθούν, το αποτέλεσμα ωστόσο αξίζει τον κόπο.



2 σχόλια:

  1. Αν και δεν είδαμε το πριν το μετά έγινε πολυ όμορφο!! Κι αφού λες κι εσυ που το ζεις πως είναι και χρηστικό τότε βάζω Α με τόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πριν δεν είχα σκεφτεί να το φωτογραφίσω, δεν περίμενα ότι θα μου χρειαζόταν...αλλά πραγματικά με αυτή την παρέμβαση το δωμάτιο έχει αλλάξει εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow me @a.lenakaki