Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Οργανωθείτε με το Bullet journaling!Συνήθως με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς όλοι θα προμηθευτούμε από μια ατζέντα, θέλοντας να καταγράψουμε και να οργανώσουμε την καθημερινότητα μας.
Έτσι κι εγώ λοιπόν, κάθε χρόνο επιλέγω μια ατζέντα-σημειωματάριο, αλλά όσο καλή και να είναι τελικά διαπιστώνω ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες μου.
Δηλαδή υπάρχουν κάποιοι πίνακες και κάποιες πληροφορίες που προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κάποιων σημαντικών δραστηριοτήτων και πλάνων.

Φέτος λοιπόν αγόρασα ένα απλό σημειωματάριο με σκοπό να δημιουργήσω την προσωπική μου ατζέντα-ημερολόγιο. Ξεκινώντας να ψάχνω ιδέες για να το κάνω όσο πιο λειτουργικό γίνεται, έμαθα γαι ένα νέο σύστημα ημερολογίου-ατζέντας, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του δημιουργού του!
Ο λόγος για το bullet journaling, που μόλις έχει αρχίσει να διαδίδεται και στην Ελλάδα.
Πραγματικά πρόκειται για μια προσωπική έμπνευση, αφού το δημιουργείς μόνος σου, σύμφωνα με τις ανάγκες σου και το δικό σου πλάνο.

Τι είναι το bullet journaling

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το σύστημα, πιστέψτε με, θα αλλάξει εντελώς ο τρόπος που σχεδιάζετε και οργανώνετε την καθημερινότητα σας.
Εμπνευστής του bullet journaling ή αλλιώς BuJo είναι ο Ryder Caroll, ο οποίος αναζητούσε ένα σύστημα οργάνωσης, θέλοντας κάτι απλό για να παρακολουθεί όλα όσα είχε να κάνει μέσα στην ημέρα του και τον μήνα. Ήθελε ένα τετράδιο για να αποθηκεύσει ό, τι ήταν σημαντικό στη ζωή του, αλλά με οργανωμένο τρόπο.
Ο Ryder πήρε αυτό που δημιούργησε και το μετέτρεψε στο σύστημα Bullet Journaling.

Τι χρειάζεται για το bullet journaling

Τα βασικά που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει είναι ένα απλό σημειωματάριο και ένα στιλό. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημειωματάρια για Bullet Journaling, τα οποία έχουν έτοιμες τις βασικές κατηγορίες/σελίδες, αλλά δεν είναι απαραίτητα.
Ένα οποιοδήποτε, απλό σημειωματάριο κάνει.


Το σύστημα προτείνει τέσσερις βασικές καταγραφές:
1) τα περιεχόμενα (index), 2) το future log, δηλαδή τους μελλοντικούς μήνες σε σύντομη μορφή, 3) το monthly log, δηλαδή η μηνιαία καταγραφή και 4) το daily log, δηλαδή η καθημερινή καταγραφή.

Όμως εκτός από τα παραπάνω  μπορείς να βρεις πολλές ιδέες, ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας σου και να τις προσαρμόσεις στο BuJo, έτσι ώστε να σε εξυπηρετεί.

Μπορείς να σημειώνεις τις συνήθειες του μήνα, τις ιδέες για τη δουλειά σου, τον προϋπολογισμό του μήνα, ακόμα και το πώς είναι η διάθεσή σου καθημερινά (mood tracker).

Διαβάστε περισσότερα για το bullet journaling

Πληροφορίες σχετικά με το πως να ξεκινήσω το Bullet Journaling βρήκα στο blog Κόκκινη Καμέλια,
στο blog swanocean και στο bujoncoffee.

Ξεκινήστε λοιπόν με το σχεδιασμό του δικού σας BuJo και οργανώστε την καθημερινότητα σας!
Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!!!

2 σχόλια:

  1. Γεια σου, Αγγελική! Χαίρομαι πολύ που οι αναρτήσεις μου σε βοήθησαν να βρεις περισσότερα για το πώς να ξεκινήσεις το bullet journal! Είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο και πραγματικά αλλάζει τον τρόπο που οργανώνει κανείς τη ζωή του!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω πραγματικά ενθουσιαστεί γιατί είναι αυτό που έψαχνα! Τώρα ετοιμάζω μία πολύ όμορφη θήκη-κάλυμμα και έτοιμο το BuJo! Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow me @a.lenakaki