Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Ντουλάπες εν...τάξη!Η Άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών και εκτός από τη διάθεση για βόλτες, μας φέρνει και διάθεση για την ανανέωση και οργάνωση του σπιτιού μας.
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει το ένα με το άλλο!
Κι όμως, όταν το σπίτι μας είναι οργανωμένο, χρειαζόμαστε λιγότερο χρόνο για την καθημερινή καθαριότητα και τακτοποίηση του, κάτι που σημαίνει ότι κερδίζουμε χρόνο για τον εαυτό μας και την οικογένεια μας.
Ένα από τα βασικά σημεία ενός σπιτιού που δεν πρέπει να παραμελούμε είναι οι ντουλάπες.
Ας υποδεχτούμε λοιπόν την Άνοιξη με τακτοποιημένες τις ντουλάπες μας. 
Μια απόφαση είναι, πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινάμε!!

1ο Βήμα
Αδειάστε εντελώς την ντουλάπα και επιλέξτε ποια ρούχα κρατάτε και ποια χαρίζετε ή μετατρέπετε σε διακοσμητικά είδη (αν ξέρετε ραπτομηχανή και διαθέτετε και φαντασία θα κάνετε θαύματα).
Καθαρίζουμε και αρωματίζουμε τα συρτάρια και προχωράμε στο επόμενο βήμα.

2ο Βήμα
Τοποθετούμε τα ρούχα στην ντουλάπα ανά είδος ή χρωματικά, δημιουργώντας μια αρμονία.
Σημαντικό είναι να έχουμε εξασφαλίσει ένα ξεχωριστό χώρο που θα κρεμάμε τα ρούχα που έχουμε φορέσει μια ή δυο φορές, αλλά δεν είναι για πλύσιμο. Αυτά τα ρούχα δεν είναι ότι καλύτερο να μπαίνουν μαζί με τα καθαρά.

3ο Βήμα
Τακτοποιούμε τα φουλάρια και τις ζώνες σε κρεμάστρες, έτσι ώστε να τα βρίσκουμε εύκολα όταν τα χρειαζόμαστε. Σε ένα ράφι πρέπει να τοποθετηθούν και οι τσάντες ανάλογα το μέγεθος και τη συχνότητα της χρήσης τους.


4ο Βήμα
Προμηθευόμαστε τις ειδικές θήκες για εσώρουχα και κάλτσες
Έτσι  κερδίζουμε χώρο στα συρτάρια μας, και θα είναι πολύ εύκολο να βρούμε αυτό που θέλουμε.


5ο Βήμα
Τα παπούτσια καλό θα είναι να διαχωριστούν σε αυτά που φοράμε καθημερινά και στα πιο επίσημα.
Τα καθημερινά εμείς τα αφήνουμε σε μια παπουτσοθήκη που βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού. Στην ντουλάπα υπάρχει ένα χωριστό ράφι που τοποθετούμε τα επίσημα παπούτσια, αφού τα έχουμε καθαρίσει πριν.

Μερικές συμβουλές-Για κάθε νέο ρούχο που αγοράζουμε, αφαιρούμε ένα παλιό από την ντουλάπα και είτε το χαρίζουμε είτε το μεταποιούμε. Είναι μια ωραία μέθοδος ανακύκλωσης.

-Αποθηκεύστε τα ρούχα εκτός εποχής σε κουτιά ή ειδικές σακκούλες για αποθήκευση ρούχων.

-Αρωματίστε τα ρούχα σας, βάζοντας λίγο μαλακτικό ρούχων σε ένα βαποριζατέρ με νερό και ψεκάστε ελαφρά. Ένας άλλος τρόπος για να φρεσκάρετε τα ρούχα σας, είναι να πάρετε ένα σαπούνι με άρωμα λεβάντας και αφού το τυλίξετε σε ένα τούλι, να το τοποθετήσετε στο πάνω ράφι της ντουλάπας.

Ας καλοσωρίσουμε λοιπόν την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, οργανώνοντας και ομορφαίνοντας το χώρο μας. 


2 σχόλια:

Follow me @a.lenakaki