Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Το μπαλκόνι μας....Αν είστε από εκείνους που ζηλεύουν τα σπίτια με τις μεγάλες αυλές και δεν μπαίνετε καν στη διαδικασία να βγείτε στο μικρό μπαλκονάκι σας, πιστέψτε με μπορείτε να το μεταμορφώσετε στον ομορφότερο χώρο του σπιτιού σας.
Παράδειγμα το δικό μας μπαλκόνι, το οποίο μέχρι και πέρυσι το επισκεπτόμασταν σπάνια, γιατί ή θα φυσούσε, ή θα έκανε κρύο, ή θα έκανε ζέστη και τελοσπάντων δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να καθίσουμε άνετα και με ασφάλεια ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας.

Το μπαλκόνι μας πριν....
Επειδή όμως το μπαλκόνι αυτό αποτελεί τον μοναδικό εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας, η ανάγκη για να τον αξιοποιήσουμε γινόταν όλο και πιο έντονη.
Ξεκινήσαμε λοιπόν με την τοποθέτηση τέντας και το κλείσιμο του βόρειου τμήματος.
Αυτές οι δύο παρεμβάσεις ήταν καθοριστικές για τη διαμόρφωση του μπαλκονιού, αφού πλέον ο χώρος προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα, χειμώνα-καλοκαίρι.


Έτσι λοιπόν μπόρεσα να δημιουργήσω και  ένα μικρό λουλουδόκηπο, που ομόρφυνε το χώρο μας και μου αρέσει πολύ να φροντίζω.


Παρά το γεγονός ότι το μπαλκονάκι μας είναι σχετικά στενό, ωστόσο χωράει το μικρό τραπεζάκι των κοριτσιών με δυο καρεκλάκια, αλλά και ένα μεγαλύτερο με δυο πολυθρόνες και δυο σκαμπό.
Κάπως έτσι λοιπόν δημιούργησαμε ένα πολύ όμορφο και ασφαλή χώρο για όλη την οικογένεια και για όλες τις εποχές.
Ανανέωσα τις γλάστρες μου, με όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια και αρωματικά φυτά και κάθε πρωί πλέον απολαμβάνω τον καφέ μου... με θέα το Κρητικό Πέλαγος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki