Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Ιδέες για μεταποίηση ρούχων!!!


Με αφορμή την οργάνωση της ντουλάπας μας, ενόψει καλοκαιριού, σίγουρα κάποια ρούχα, δικά μας ή των παιδιών θα μπουν στην άκρη. Πριν αποφασίσετε για το μέλλον τους, σκεφτείτε την προοπτική μεταμόρφωσης τους.

Πριν 2-3 χρόνια μπήκα στη διαδικασία της μεταποίησης ρούχων για πρώτη φορά.
Μη φανταστείτε κάτι υπερβολικό. Με κάποιες παλιές  μαξιλαροθήκες της γιαγιάς, τις οποίες συνδύασα με φανελάκια, δημιούργησα όμορφα νυχτικά για τα κορίτσια μου.


Περιττό να σας πω ότι ήταν και είναι τα αγαπημένα τους!!! Έτσι λοιπόν αξιοποιήσαμε τις vintage μαξιλαροθήκες της γιαγιάς και τα παλιά φανελάκια που χρησιμοποιήθηκαν ως μπούστο. Και έτοιμα τα νυχτικά μας!!!


Πρόσφατα μας ζητήθηκε ένα τζιν σορτσάκι για την παράσταση του γυμναστηρίου, ψάχνοντας λοιπόν στα ρούχα μας διαπιστώσαμε ότι σε τζιν είχαμε ένα ελαστικό μακρύ παντελόνι, το οποίο δεν μας βόλεψε ποτέ!!!
Μήπως λοιπόν βρήκαμε λύση για το σορτς που χρειαζόμαστε;
Μα βέβαια!!! Θα μεταμορφώσουμε το παντελόνι σε σορτς!!!


Σε λίγη ώρα ήταν έτοιμο και μάλιστα με το ρέλι που έβαλα στο τελείωμα του, έγινε μοναδικό!!!

Μη βιαστείτε λοιπόν να ξεφορτωθείτε παλιά ρούχα, αν έχετε ραπτομηχανή μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχες και μοναδικές δημιουργίες.

Σε  επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω εύκολα ρούχα για τις μικρές σας πριγκίπισσες, όπως χαριτωμένες φουστίτσες, αλλά και φορέματα που συνδυάζουν πλεκτό και ύφασμα.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η πρόταση για την μεταποίηση ρούχων που είτε έχουν αποκτήσει φθορές από τη χρήση και τα παιχνίδια των μικρών ζουζουνιών μας, είτε χρειαζόνται έναν τόνο ανανέωσης.
    Όμως είναι πολύ βασικό να γνωρίζει η μαμά ή κάποια φίλη ραπτομηχανη, διότι χωρίς αυτή είναι αδύνατη η "μεταμόρφωση" των παιδικών ρούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα θα σου πω Κωνσταντίνα μου, αγόρασα ραπτομηχανή χωρίς να ξέρω να περνάω ούτε τη βελόνα! Κι όμως έμαθα! Θέληση να υπάρχει και βέβαια να σου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow me @a.lenakaki