Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Πλεκτά χαλάκια για το παιδικό δωμάτιο!


Έφτασε λοιπόν η ώρα και για εμάς να μαζέψουμε τα χαλιά μας για φέτος, παρόλο που αργήσαμε λιγάκι... Μαζέψαμε τα χειμερινά και στρώσαμε τα καλοκαιρινά χαλιά στα δωμάτια των κοριτσιών. Δεν ξέρω αλλά στα παιδικά δωμάτια θέλω να υπάρχει ένα χαλάκι, ακόμη και το καλοκαίρι.
Πρακτικά εξάλλου βολεύει, αφού τα παιδιά όταν παίζουν μπορούν να καθίσουν στο χαλί τους. Ωστόσο οι μοκετούλες που κατά καιρούς αλλάζαμε δεν μας βόλεψαν ιδιαίτερα, όσον αφορά το καθάρισμα τους, οπότε μπήκα στη διαδικασία να πλέξω τα χαλάκια μας, και χαίρομαι πολύ γι΄αυτό!

Πάνε τρία χρόνια από τότε και αποδείχτηκε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή.
Το νήμα που χρησιμοποίησα για τα όμορφα χαλάκια μας είναι το noodles, πλένονται στο πλυντήριο και γίνονται σαν καινούρια.


'Επλεξα ένα στρογγυλό για το δωμάτιο της Εβελίνας και ένα οβάλ για τη  Μυρτώ, ενώ στη γωνιά της έχω στρώσει ένα χαλάκι που μου είχε πλέξει η αγαπημένη μου θεία Χριστίνα, όταν ήμουν μωρό.


Έτσι λοιπόν τα πλεκτά χαλάκια σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές πλεκτές κουβέρτες από τα χεράκια της γιαγιάς και της προγιαγιάς, έδωσαν μια  ρομαντική πινελιά στα δωμάτια μας.

Εξάλλου το καλοκαιράκι κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του, εδώ στο νότο!
Με ανυπομονησία, μετράμε αντίστροφα για το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών...

Μέχρι τότε καλό κουράγιο σε γονείς και μαθητές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki