Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Η Κακκινοσκουφίτσα πάει σχολείο!


Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας από την ανάποδη....δηλαδή την Κακκινοσκουφίτσα, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε  το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουνίου, με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας!
Οι μικροί πρωταγωνιστές φάνηκαν να απολαμβάνουν το ρόλο τους και να το διασκεδάζουν πραγματικά, αφού ήταν το δικό τους δημιούργημα. Ένα σενάριο γραμμένο από τα ίδια τα παιδιά, με
καθοδηγητή τους, τον δάσκαλο της καρδιάς τους κ. Ζαχαρία Στιβακτάκη!


Όπως ήταν φυσικό οι συντελεστές της παράστασης, απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα, από το κοινό, με την ευχή... του χρόνου να τους απολαύσουμε ξανά!

Μια μοναδική εμπειρία λοιπόν για τους μικρούς μαθητές, αφού το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και τη δημιουργικότητα τους, βοηθώντας τα παράλληλα να ξεπεράσουν δυσκολίες όπως η υπερβολική συστολή, αλλά και η έλλειψη αυτοπεποίθησης.


 Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το παιδί μαθαίνει και κατακτά πράγματα που με κανένα άλλο μέσο δεν θα κατάφερνε να κατακτήσει: τον σωματικό έλεγχο, την αυτοπειθαρχία, τη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της ομαδικής δημιουργίας και τη μεγάλη ευχαρίστηση της αποδοχής του από ένα κοινό.


Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στο δάσκαλό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki