Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Αμυγδαλοσαλάτα για το γιορτινό τραπέζι!


Συνηθίζεται στα γιορτινά τραπέζια να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις σαλάτες και στα ορεκτικά, έτσι κι εγώ για το δικό μας τραπέζι, ανήμερα της Παναγίας, έφτιαξα από σήμερα την αγαπημένη μας αμυγδαλοσαλάτα.
 Ένα θα σας πω τη σαλάτα αυτή την έφτιαξα πρώτη φορά στο τραπέζι των αρραβώνων  μας για 400 καλεσμένους! Μάλιστα τη συνταγή μου τη ζήτησε πρόσφατα μια φίλη που την είχε δοκιμάσει τότε για πρώτη φορά και είχε ενθουσιαστεί. Εννοείται ότι δεν λείπει από κανένα γιορτινό ή επίσημο τραπέζι της οικογένειας, όπως θα είναι και το αυριανό.
Ταιριάζει απόλυτα με κρέας στη σχάρα ή ψητό και πιστέψτε με θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο εύγευστη και δροσερή είναι αυτή η σαλάτα.
Τα υλικά μας είναι απλά και συνήθως δεν λείπουν από την κουζίνα μας.

Συγκεκριμένα για 3-4 πιατάκια θα χρειαστούμε:

1/2 κούπα αμύγδαλα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι
3 φέτες άπαχη γαλοπούλα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκι μουστάρδα 

2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 τριμμένο καρότο για χρώμα

Εκτέλεση:
Καταρχήν βράζουμε για λίγο τα αμύγδαλα και στη συνέχεια τα ξεφουδίζουμε και τα περνάμε από το multi, 2 φορές για να είναι χοντροαλεσμένα.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το λάδι, τον άνηθο, το καρότο,το λεμόνι, το αλάτι , τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά μας.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε τη γεύση της.
Τη βάζουμε σε τάπερ και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και είμαι σίγουρη ότι θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Καλό Δεκαπενταύγουστο και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν, ιδιαίτερα στη Μαρία και στη Γιώτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki