Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Ένας τοίχος γεμάτος καλοσύνη, χαρίζει χαμόγελα αισιοδοξίας!!!Ένας "τοίχος γεμάτος καλοσύνη", έκανε την εμφάνιση του το Μάρτιο του 2016, στο Τυμπάκι και συγκεκριμένα στα Νηπαγωγεία της πόλης, με πρωτοβουλία του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των τριών Νηπιαγωγείων.
Από τότε μέχρι και σήμερα η πρωτοβουλία αυτή έχει στηριχτεί από τους κατοίκους της πόλης, κάνοντας πράξη την  ιδέα του « Τοίχου της Καλοσύνης », ενός τοίχου προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Ο Σύλλογος ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικά, πήρε την πρωτοβουλία μιας δράσης που ξεφεύγει από τα στενά όρια του Νηπιαγωγείου και εξαπλώνεται προς κάθε συνάνθρωπο, συντοπίτη που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις διευθύντριες των Νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών.  
Με τη φράση «Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το, αν το χρειάζεσαι πάρ΄το», καλούνται οι συμπολίτες μας να κρεμάσουν ρούχα, παπούτσια με τις απαραίτητες πληροφορίες να αναγράφονται σε εμφανές σημείο (νούμερο, φύλο), φαγητό με ημερομηνία παρασκευής, τρόφιμα, ίσως και κάποια φάρμακα, που δεν τα χρειάζονται, και τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη να έρχονται και να παίρνουν αυτό που χρειάζονται. 
Ένα μάθημα ζωής για τα μικρά  παιδιά, που περνάνε καθημερινά από εκεί καλλιεργώντας τους το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης. 

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο "τοίχος της καλοσύνης", μπορεί να χαρίσει χαμόγελα αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους.
Η κίνηση είναι απλή: Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, σεβασμός σε εκείνους που ενδεχομένως έχουν συστολή να γνωστοποιήσουν τη δυσκολία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki