Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Διακοπές τέλος, επιστροφή στα θρανία!!!Βρισκόμαστε μια μόλις ανάσα πριν αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 Όμως η επιστροφή στο σχολείο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι μια διαδικασία που χρειάζεται οργάνωση και σωστή προετοιμασία, για να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα.

Αγορά σχολικών ειδών


Παίρνουμε λοιπόν χαρτί και μολύβι και συμπληρώνουμε τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. 
Ξεκινάμε με αυτά που θα χρειαστεί το παιδί μας, με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. 
Όπως:
-Αγορά σχολικής τσάντας
-Αγορά τάπερ κολατσιού και μπουκαλιού για το νερό
-Αγορά ρούχων και αθλητικών παπουτσιών
Τα υπόλοιπα θα τα προμηθευτούμε, σύμφωνα με τη λίστα του σχολείου, όταν μας δοθεί.

Οργάνωση παιδικού δωματίου


Παράλληλα ξεκινάμε την οργάνωση του παιδικού δωματίου και φυσικά του γραφείου, κάνοντας και μια σχετική εκκαθάριση, αν δεν την έχουμε κάνει με το κλείσιμο των σχολείων. 


Θα σας συμβούλευα πριν ξεκινήσετε τα ψώνια, να κάνετε μια καταγραφή τόσο των σχολικών ειδών, αλλά και των ρούχων που υπάρχουν ήδη.

Επίσης θα πρέπει να κάνουμε εγγραφή στις ξένες γλώσσες, στις αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες που θα συμμετέχει το παιδί μας.

Προσαρμογή στο νέο ωράριο ύπνου


Όμως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα των γονιών, είναι η προσαρμογή των παιδιών τους στο νέο ωράριο του ύπνου, αφού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το πιθανότερο είναι να έχει χαλαρώσει.
Πως όμως μπορούμε να πετύχουμε αυτή την αλλαγή χωρίς να σπάσουμε τα νεύρα τα δικά μας, αλλά και των παιδιών; 
Πάντως όχι βάζοντας τα με το ζόρι να κοιμηθούν νωρίτερα. 
Το κόλπο είναι να τα ξυπνάμε το πρωί νωρίτερα, έτσι τα βοηθάμε να προσαρμοστούν ευκολότερα στο νέο ωράριο βραδυνού ύπνου.

Καλή αρχή με θετικές σκέψεις


Όμως το πιο σημαντικό απ΄όλα τα παραπάνω, είναι να αφήσουμε τις όποιες αρνητικές σκέψεις μας στην άκρη και να μεταδώσουμε στα παιδιά μας, χαρά και θετική προσμονή για τα όμορφα πράγματα, που θα έχει η νέα σχολική χρονιά! 
Κάνουμε λοιπόν, θετικές σκέψεις και προγραμματίζουμε την καθημερινότητα μας, συζητώντας παράλληλα με τα  παιδιά για την ομορφιά της μαθητικής ζωής, τα παιχνίδια και τους φίλους που θα ξαναδούν. 
Καλή αρχή λοιπόν και καλή σχολική χρονιά!

1 σχόλιο:

Follow me @a.lenakaki