Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Ένα γιαουρτογλυκό σκέτη απόλαυση!



Πέρασε σχεδόν το καλοκαίρι και ένα γλυκάκι δεν σας κέρασα! Σας έχω λοιπόν συνταγούλα πολύ δροσιστική και καθόλου παχυντική. Επίσης είναι ένα γλυκό εύκολο και μπορώ να πω ότι τρώγεται απ΄όλους! Ο λόγος για ένα γιαουρτογλυκό το οποίο μπορείτε να γαρνίρετε με φρούτα ή τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

2 σακουλάκια ζελέ με γεύση της αρεσκίας σας
2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
2 κουταλιές μέλι
Νερό για να φτιάξουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως που αναγράφονται στη συσκευασία.

Απλή και η εκτέλεση:

Σε μπόλ βάζουμε τα 400ml καυτό νερό αδειάζουμε τα σακουλάκια του ζελέ και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά η σκόνη του ζελέ.
Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. μέλι και μετά το παγωμένο νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι μας και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε μέχρι να παγώσουν.

Όταν παγώσει και σταθεροποιηθεί το γλυκό μας τότε είναι έτοιμο για να το καταναλώσουμε.  
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα, τριμμένο μπισκότο, τριμμένη κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς. 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki