Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018

Κυριακή στο χωριό!!!Εμείς οι Έλληνες στο άκουσμα της λέξης "οικογένεια", φέρνουμε στο μυαλό μας μια και μοναδική εικόνα, το Κυριακάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια γύρω από αυτό!
Πρόκειται για μια άτυπη συνήθεια, γεμάτη όμορφες αναμνήσεις για τον καθένα από εμάς.

Τα οικογενειακά τραπέζια είναι μια συνήθεια που ενώνει την οικογένεια και κυρίως κάνει τα παιδιά να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια. Πρόκειται για μια εμπειρία εποικοδομητική και ευχάριστη.


Συνήθως στα Κυριακάτικα τραπέζια εκτός από την οικογένεια, γονείς και παιδιά, συμμετέχουν και η γιαγιά με τον παππού. 
Μάλιστα το ιδανικό είναι η επίσκεψη παιδιών και εγγονιών στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, ειδικά όταν εκείνοι ζουν σε κάποιο χωριό!
Στις δικές μου αναμνήσεις υπάρχουν αυτά τα Κυριακάτικα γιορτινά τραπέζια στο χωριό και χαίρομαι πολύ που και τα δικά μου παιδιά θα έχουν να θυμούνται τέτοιες Κυριακές.

Κυριακή στο χωριό λοιπόν, με τη γιαγιά να υποδέχεται παιδιά κι εγγόνια, να συναντιούνται αδέρφια και ξαδέρφια. 
Στην κουζίνα πανικός, αφού στο κυριακάτικο τραπέζι πρέπει να υπάρχουν τα πιο νόστιμα φαγητά κα βέβαια το στρώσιμο του τραπεζιού με το λευκό τραπεζομάντηλο και το καλό σερβίτσιο, είναι απαράβατος κανόνας!

Το κυριακάτικο τραπέζι μυρίζει οικογένεια και είναι η ομορφότερη  συνήθεια, που μας κληροδότησε η ελληνική παράδοση, ας τη διατηρήσουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας, δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις για τα παιδιά μας.

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki