Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Οι ντουλάπες φοράνε τα φθινοπωρινά τους!!!


Πριν μια εβδομάδα, κάναμε το τελευταίο μας μπάνιο στη θάλασσα, όμως τις τελευταίες μέρες ο καιρός έχει γίνει πιο φθινοπωρινός, και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τις ντουλάπες μας!

Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν οι δικές μου ντουλάπες, θα μεταμορφωθούν από καλοκαιρινές σε χειμωνιάτικες!!! 


Αν λοιπόν κι εσείς σκέφτεστε να ασχοληθείτε με τις ντουλάπες σας, έχω να σας προτείνω κάποιες ιδέες για να εξοικονομήσετε χώρο, αλλά και για να έχετε οργανωμένα και μοσχομυρισμένα τα ρούχα σας.

Βήμα 1ο: Αδειάστε την ντουλάπα και καθαρίστε την σχολαστικά. Στο τέλος μπορείτε να την περάσετε με ένα πανάκι στο οποίο έχετε βάλει το αγαπημένο σας μαλακτικό ρούχων.

Βήμα 2ο: Πριν αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα θα πρέπει να τα έχετε πλύνει και σιδερώσει.

Βήμα 3ο : Ξεκαθαρίστε τα καλοκαιρινά σας ρούχα και δείτε τι δεν έχετε φορέσει τον τελευταίο χρόνο και δεν πρόκειται να φορέσετε.

Καθώς τα χειμερινά ρούχα πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο από τα καλοκαιρινά, θα πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη σημασία στο τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε. 

Βήμα 4ο: Οργανώστε τα χειμερινά ρούχα

 Βάλτε όλα τα πουκάμισα μαζί, όλα τα παντελόνια μαζί και όλες τις μπλούζες ή τα φορέματα μαζί!

 Χωρίστε τα ρούχα σας σε τρεις κατηγορίες: casual, ρούχα γραφείου και βραδινά. 
Έτσι θα σας είναι εύκολο να βλέπετε καθημερινά, όλα τα ρούχα που μπορείτε να φορέσετε στη δουλειά και όλα όσα μπορείτε να φορέσετε σε μια έξοδο.

 Ξεκινήστε βάζοντας πρώτα τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά και στη συνέχεια αυτά που δεν φοράτε τόσο συχνά.

 

Αρωματίστε με χειροποίητα αρωματικά σαπουνάκια

Αφού λοιπόν γίνουν όλα τα παραπάνω, φτάνουμε στον τρόπο αρωματισμού της ντουλάπας. Προσωπικά έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους, τα αρωματικά φακελάκια του εμπορίου, πανάκια εμποτισμένα με μαλακτικό ρούχων, τα οποία τοποθετώ σε κάποια σημεία της ντουλάπας, πανάκια εμποτισμένα με το αγαπημένο μου άρωμα, ακόμα και αρωματικά μαξιλαράκια με λεβάντα που έφτιαξα μόνη μου. Όμως το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε.


Ώσπου πριν λίγο καιρό σκέφτηκα να δοκιμάσω να αρωματίσω τις ντουλάπες και τα συρτάρια μας, με χειροποίητα αρωματικά σαπουνάκια, με βιολογικά αιθέρια έλαια.
Ένα θα σας πω, περνάω μπροστά από τη ντουλάπα μου και μυρίζω  άνθη πορτοκαλιάς!!!  

Ξεκινάω λοιπόν να φτιάχνω τις ντουλάπες μου, γιατί πρέπει να πάρουν σειρά τα χαλιά και τα ριχτάρια. 

Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki