Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για τα παιδιά!Από τότε που οι κόρες μου ήταν πολύ μικρές είχαμε καθιερώσει το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα.
Κάθε χρόνο το ημερολόγιο μας βασιζόταν σε διαφορετική ιδέα, είτε επρόκειτο για απλά εκτυπώσιμα, είτε για πιο περίπλοκες κατασκευές. Οι γιορτινές αυτές κατασκευές, πάντα έδιναν χαρά στα παιδιά με τα δώρα ή τις δραστηριότητες, που έκρυβαν οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το περυσινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Φέτος όμως αποφάσισα να μην φτιάξω κάποιο ημερολόγιο, αφού τα κορίτσια μου έχουν πλέον μεγαλώσει και πιστεύω ότι χρειάζονται μια αλλαγή!

Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού


Στο  blog Ιδέες για δασκάλους, βρήκα μια ενδιαφέρουσα ιδέα για χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού, το οποίο θα  προσαρμόσω στα δικά μας δεδομένα και είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά θα ενθουσιαστούν.

Christmas box

Επίσης η Κατερίνα από το αγαπημένο μου Ανθομέλι, μας προτείνει το Χριστουγεννιάτικο κουτί έκπληξη.
Πρόκειται για ένα κουτί που περιέχει αντικείμενα σχετικά με τα Χριστούγεννα, τα οποία όμως μπορεί να είναι χρήσιμα και πρακτικά, όπως ένα ζευγάρι ζεστές παντόφλες, χριστουγεννιάτικες  πυτζάμες, μια χριστουγεννιάτικη ταινία, ένα ημερολόγιο για το νέο έτος, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο...


Το περιεχόμενο του κουτιού μπορούμε να το επιλέξουμε ανάλογα με την ηλικία, αλλά και το τι αρέσει περισσότερο στο κάθε παιδί.
Μπορούμε να το δώσουμε στα παιδιά την ημέρα που θα κλείσουν τα σχολεία ή και νωρίτερα! Πιστεύω για τις μαμάδες που δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με την κατασκευή ενός ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης, οι παραπάνω ιδέες είναι ότι πρέπει.
Ελπίζω κι εσείς να έχετε τις ίδιες δημιουργικές ανησυχίες και να βρήκατε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις μας!


1 σχόλιο:

  1. Χαιρόμαστε που η καταφέρατε και υλοποιήσατε την πρότασή μας για το χριστουγεννιάτικο κουτί! Ευχόμαστε καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow me @a.lenakaki