Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Αποχαιρετώντας το 2018!
Πάει ο παλιός ο χρόνος... με τα αρνητικά και τα θετικά του, με τις καλές, αλλά και τις άσχημες στιγμές που μπορεί ο καθένας μας να βίωσε!
Σε κάθε εκπνοή του χρόνου, βιαζόμαστε να τον ξαποστείλουμε και να υποδεχτούμε τον καινούριο, ελπίζοντας σε  κάτι καλύτερο!
Για μένα το 2018 ήταν μια δύσκολη, αλλά και πολύ δημιουργική χρονιά.
Θα σταθώ στο δημιουργικό κομμάτι γιατί τελικά ήταν και το πιο σημαντικό.

Οι "Μικροί Ρεπόρτερς"


Μια παρέα 19 παιδιών από το ίδιο σχολείο, ανάμεσα τους και τα δικά μου, αποφάσισαν να εκδώσουν μια μαθητική εφημερίδα και ζήτησαν τη βοήθεια μου.  Αν και στην προηγούμενη ...ζωή μου, εργαζόμουν ως δημοσιογράφος σε κανονική εφημερίδα, το να συντονίζω και να καθοδηγώ 19 παιδιά διαφορετικών ηλικιών, με στόχο την έκδοση μιας εφημερίδας,  ήταν για μένα μια πρόκληση!

Τα παιδιά ενημέρωσαν τους γονείς τους, οι οποίοι από την αρχή εξέφρασαν τη στήριξη τους, αφού  η ενασχόληση τους με τα θέματα της εφημερίδας θα γινόταν εκτός σχολείου, είτε ομαδικά είτε ατομικά.

Οι "Μικροί Ρεπόρτερς", λοιπόν ανέλαβαν δράση, βάζοντας ως στόχο η εφημερίδα να κυκλοφορήσει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και το πιο σημαντικό, τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Για δυο μήνες τα παιδιά δούλεψαν και συνεργάστηκαν άψογα, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση...
Συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια και ο Άρης Κλαουράκης, υπέυθυνος για τη σελιδοποίηση της εφημερίδας, αλλά και μπαμπάς ενός από τους μικρούς ρεπόρτερς.Προσωπικά ξεχώρισα τις ομαδικές εργασίες, αφού τα παιδιά το απολάμβαναν περισσότερο και αυτό έβγαινε και στο θέμα τους. Με πολλή όρεξη και θετική ενέργεια, ολοκληρώθηκε το εγχείρημα μας αρχές Δεκεμβρίου, όμως άλλη μια πρόκληση ήταν μπροστά μας.  Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνεργασία με Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, είχε προγραμματίσει στην περιοχή μας, ημερίδα για τον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2018-2019) για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
Ήμουν σίγουρη ότι οι "Μικροί Ρεπόρτερς", άξιζαν αυτή την ευκαιρία και χάρηκα πολύ με τον ενθουσιασμό τους όταν τους πρότεινα να συμμετέχουν.


Η παρουσιάση της εφημερίδας έγινε από τα ίδια τα παιδιά, αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια από τους διοργανωτές, αφού ήταν και το μοναδικό μαθητικό έντυπο από όλα τα σχολεία της περιοχής. Όμως και τα τοπικά μέσα της περιοχής αγκάλιασαν τους "Μικρούς Ρεπόρτερς" με ειδικά αφιερώματα.Ωστόσο η πιο ιδιαίτερη και σημαντική στιγμή, ήταν η παραμονή των Χριστουγέννων, όταν τα παιδιά αυτά έδωσαν χαρά και ελπίδα σε κάποιους συνανθρώπους μας...
Μικροί μου ρεπόρτερς νιώθω πολύ υπερήφανη για εσάς και σας ευχαριστώ για αυτή την εμπειρία!

6 σχόλια:

 1. Κρατάμε μόνο τα καλά κ προσδοκούμε τα καλύτερα!!ευχαριστούμε που με την δική σου πρωτοβουλία ζήσαμε τόσο μοναδικές στιγμές!!Και εις άλλα με υγεία!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να χαίρεστε τα παιδιά σας και καλή τους πρόοδο! Πραγματικά η εμπειρία ήταν μοναδική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια στους μικρούς Ρεπόρτερς και σε εσάς!Καλή χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε πολύ!! Καλή και δημιουργική χρονιά για όλους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ όμορφο δείχνει το αποτέλεσμα. Και οι μαθητές φαίνεται να το διασκεδάζουν. Σίγουρα ανυπομονούν για τη συνέχεια! Καλή χρονιά σε όλους, με δημιουργία και χαμόγελα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow me @a.lenakaki