Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Νέα χρονιά, νέα αρχή!Καλωσορίζοντας τον πρώτο μήνα του χρόνου,  αποφάσισα να πάρω μέρος σε έναν αναγνωστικό μαραθώνιο με στόχο να διαβάσω τα αδιάβαστα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και για κάθε 3 που θα διαβάζω από αυτά, θα αγοράζω 1 καινούριο.
Λεπτομέρειες θα βρείτε στο so much reading, αλλά και στην πρόσφατη ανάρτηση από την Κόκκινη Καμέλια, σχετικά με τις αναγνωστικές προκλήσεις. 
Το διάβασμα πάντα μου άρεσε και θυμώνω με τον εαυτό μου που τα τελευταία χρόνια, δεν το έχω στην καθημερινότητα μου, σε αντίθεση με τα παιδιά μου...
Η αλήθεια είναι ότι ο ελεύθερος χρόνος μου είναι περιορισμένος, όπως όλων των μαμάδων, αλλά πιστεύω ότι αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται!


Ημερολόγιο από τα χεράκια σας...

Ανάμεσα όμως στις καλές συνήθειες της καθημερινότητάς μας, θα πρέπει να είναι και η οργάνωση του χρόνου μας. Νέα χρονιά και νέο ξεκίνημα, χωρίς ένα τουλάχιστον ημερολόγιο, δεν γίνεται...
Από τότε που τα παιδιά ξεκίνησαν το σχολείο και διαμορφώσαμε τα γραφεία τους, ένα ημερολόγιο πάντα υπάρχει εκεί για να τα βοηθάει να οργανώνουν το χρόνο τους και να έχουν μια εικόνα με τις καθημερινές δραστηριότητες τους.
Μάλιστα τα ημερολόγια αυτά τα φτιάχνουμε μαζί και τα διαμορφώνουμε σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Πρόκειται για μια πολύ απλή, αλλά πρακτική κατασκευή. Αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς παρέα με τα παιδιά σας.
Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα καρτολίνο, ένα ημερολόγιο 12φυλλο, αυτοκόλλητο post it, ύφασμα για να ντύσετε το καρτολίνο, κορδέλες και ότι άλλο θέλετε για να το διακοσμήσετε. Επίσης εγώ χρησιμοποίησα μια πλαστική βάση για να το κάνω επιτραπέζιο.
Το συγκεκριμένο ημερολόγιο, μπορεί να αποτελέσει και ένα πολύ όμορφο και χρηστικό δώρο για τους φίλους και συμμαθητές των παιδιών σε γιορτές ή γενέθλια.


Καλό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο και να θυμάστε:

Η ζωή ξέρει τι κάνει. Ξέρει τι φέρνει, τι παίρνει πίσω. 
Βρες μόνο τι θέλει να σου πει με τις πράξεις της. 
Μη μετανοιώσεις για τίποτα. Ποτέ.  
Μόνο για την αδράνεια.

Κ. Καβάφης


1 σχόλιο:

  1. Καλή χρονιά!!!Καλή αρχή σε οτιδήποτε καινούργιο!!ωραίες αυτές οι προκλήσεις!!το να διαβάζεις είναι σαν να ταξιδεύεις νοερά οπότε βορά τις άγκυρες!!😋

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow me @a.lenakaki