Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Κέικ με άρωμα μανταρινιού και γεύση καρυδόπιτας



Το κέικ είναι το αγαπημένο μας σνακ, αρκεί να μην είναι η ίδια συνταγή κάθε φορά.
Τελευταία προτιμώ να φτιάχνω κέικ με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και λόγω εποχής, τα αρωματίζω με πορτοκάλι ή μανταρίνι.
Το κέικ που έφτιαξα χθες μπορώ να πω ότι είναι από τα πιο επιτυχημένα.
Η γεύση του θυμίζει καρυδόπιτα, αλλά το άρωμα του είναι αυτό που το κάνει ιδιαίτερο, αφού δεν έχει απλά ξύσμα μανταρινιού, αλλά ολόκληρο το μανταρίνι, το οποίο όμως ξεπικρίζουμε πριν.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι 2-3 μανταρίνια (τον πολτό τους)
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 και 1/2  κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1/4 της κούπας λικέρ (εγώ έβαλα περγαμόντο)
100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
1/2 κούπα χοντροαλεσμένα καρύδια
1 κουταλάκι σόδα
1 φαρίνα κόκκινη

Ξεκινάμε ξεπικρίζοντας τα μανταρίνια, βάζοντας τα σε κατσαρόλα με νερό. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 3 φορές ακόμη.
Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του ξεπικρίσματος των μανταρινιών, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό για να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.

Στο μεταξύ βάζουμε σε διαφορετικά μπολ τα στερεά και τα υγρά υλικά. Βάζουμε αλεύρι, σόδα, σοκολάτα και καρύδια στο ένα μπολ, ενώ στο άλλο χτυπάμε λάδι, ζάχαρη, αυγά, λικέρ και πολτό μανταρινιών.
Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι, στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Στο δικό μου φούρνο χρειάστηκε περίπου 1 ώρα, όμως πριν το βγάλω, πάντα ελέγχω μέχρι  το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki