Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Κόντρα στον καιρό...Το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η αφήγηση του παραμυθιού "Όλα στην ώρα τους", παρά το γεγονός ότι προέκυψαν διάφορα φυσικά...εμπόδια, όπως ο καιρός και οι ιώσεις.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα(facebook) ΜΑΜΑ...δες και το e-Angelie, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Λυχνάρι, στις Μοίρες.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο χώρο του βιβλιοπωλείου, ο οποίος διαμορφώθηκε ειδικά για την αφήγηση του παραμυθιού.
Γύρω από το πολύχρωμο χαλί που κάθισαν τα παιδιά, βρίσκονταν τα ράφια με τα εκατοντάδες βιβλία, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο σκηνικό.
Η αφήγηση του παραμυθιού έγινε από τη νηπιαγωγό κ. Μαρία Μαθιουδάκη, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με το θέμα του βιβλίου.

Ένα… παραμυθένιο παραμύθι για τη φιλία, τη βιασύνη και την αγάπη.
Γιατί στη ζωή έρχονται όλα στην ώρα τους. Ή μήπως όχι;


"Έρχεται ο καιρός που δυο αχώριστες φίλες χωρίζουν και το “δε σ’ έχω φίλη” αντήχησε παντού χωρίς να μάθει κανείς το λόγο. Η οικογένεια της μιας έφυγε από εκείνα τα μέρη, η άλλη έμεινε στον τόπο των παιχνιδιών τους.Μεγαλώνοντας, έγινε γητεύτρα πυγολαμπίδων, καθώς τις αγαπούσε πολύ κι απέκτησε έναν γιο, ένα όμορφο αγόρι με βελούδινη καρδιά.

Τον ίδιο καιρό, στην αυλή ενός παλατιού, ζούσε ένας βασιλιάς που αναζητά το ιδανικό φόρεμα για τους αρραβώνες της κόρης του όταν αυτοί θα γίνονταν, μια ράφτρα που παιδεύεται να το φτιάξει και η μικρή κόρη του βασιλιά που ακόμα είναι παιδί. Πάσχιζε η ράφτρα, με τα καλύτερα υφάσματα και στολίδια να φτιάξει το καλύτερο φόρεμα του κόσμου, αλλά κανένα δεν άρεσε στον βασιλιά. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, η ζωή άρχισε να συμπλέκει τις ζωές ανθρώπων που κάποτε μοιράστηκαν αγάπη, χαρά και χαμόγελα. Γιατί η αληθινή φιλία δεν χάνεται ποτέ.

Με την μεταξωτή αύρα και τις γλυκιές λέξεις των παλιών παραμυθιών, η Κική Δημητριάδου αφηγείται με ιδιαίτερη φροντίδα μια τρυφερή ιστορία καρμικής φιλίας, λησμονιάς και επανένωσης, βιασύνης και χρονικού συγχρονισμού, αγάπης και συμπαντικής συνωμοσίας. Με όμορφη ροή και την ατμοσφαιρική μελαγχολία των παραμυθιών που ακούς πλάι σε ένα τζάκι ενώ έξω σφυρίζει ο αέρας ή κάτω από μια θροίζουσα μουριά το καλοκαίρι, η συγγραφέας ιχνηλατεί τους δρόμους της φιλίας και της αγάπης, της μοίρας και της τύχης, μέσα από τους οικείους -αρχετυπικούς στα παραμύθια- κόσμους των βασιλιάδων, της φύσης, των ανέμελων παιδικών στιγμών, των κόσμων που χωρίζουν και ξανασμίγουν. Γιατί όποιου του μέλλει να σωθεί, ποτέ του δε σωπαίνει."

Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.


Η δασκάλα της... καρδιάς μας, είχε ετοιμάσει για τα παιδιά ένα "τρενάκι συναισθημάτων", το οποίο τα βοήθησε να αναλύσουν τα συναισθήματα των ηρώων του παραμυθιού, ενώ η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δραστηριότητα ζωγραφικής.

Κόντρα στον καιρό λοιπόν και στα φυσικά...εμπόδια οι ΜΑΜΑ..δες και τα παιδιά που συμμετείχαν, σίγουρα πέρασαν ένα πολύ όμορφο απόγευμα Σαββάτου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki