Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Σχολικός οδηγός για τους γονείς των μαθητών
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να διανεμηθεί στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της χώρας, ένας σχολικός οδηγός, που συντάχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο οποίος στη συνέχεια θα μοιραστεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Σκοπός του είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών, να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων/κηδεμόνων που θα ενισχύσει τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς και θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Συγκεκριμένα, ενημερώνει τους γονείς για πρακτικά ζητήματα, που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις δομές υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου,
"Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών για την επίτευξη των στόχων της εκπαίδευσης, προχώρησε στην έκδοση του Σχολικού Οδηγού. Ο Σχολικός Οδηγός εμπεριέχει χρήσιμες πληροφορίες για ζητήματα λειτουργίας του σχολείου που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους γονείς. Η ουσιαστική επικοινωνία, η συνεργασία και ο διάλογος ανάμεσα στην οικογένεια και στο σχολείο, καθίσταται αναγκαία για την εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών μας. Ελπίζουμε ο Σχολικός Οδηγός που έχετε στα χέρια σας να απαντήσει σε απορίες ή ερωτήματά σας, να διευκολύνει τη συνεργασία σας με το σχολείο των παιδιών σας, να αποσαφηνίσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων μας, να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε περισσότερο και εντονότερα την κοινή μας προσπάθεια για ποιοτική μάθηση, ώστε οι σημερινές μαθήτριες και μαθητές μας να είναι οι αυριανοί δημοκρατικοί, ελεύθεροι και υπεύθυνοι πολίτες με δημιουργική και κριτική σκέψη."
 
Για να δείτε αναλυτικά τον σχολικό οδηγό του υπουργείου, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki