Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Όταν οι φίλοι σου φέρνουν λεμόνια...



Μετά από ένα εξουθενωτικό δεκαήμερο από τις ιώσεις που ταλαιπώρησαν τα κορίτσια μου, χθες ήθελα απεγνωσμένα να μπω στην κουζίνα και να μας γλυκάνω...

Εδώ και μέρες σκεφτόμουν να κάνω μαρμελάδα πορτοκάλι, όμως όταν μου έφερε η καλή μου φίλη Σοφία, φρέσκα λεμόνια από τη λεμονιά που έχει στον κήπο της, αποφάσισα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να κάνω μαρμελάδα λεμόνι!

Ένα θα σας πω με το που ξεκίνησα να βράζω τα λεμόνια για να ξεπικρίσουν, το σπίτι μοσχοβόλησε! Όσο για τη γεύση, ανεπανάληπτη...
Η συνταγή από  το cretangastronomy , που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

Έκανα λοιπόν τη μαρμελάδα μας και χάρηκα που με τη μοναδική γεύση της, ενθουσιάστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
 Όμως εγώ τα λεμόνια δεν τα χρησιμοποιώ μόνο στη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική, αλλά και για ...ντεκόρ.
Πριν μερικά χρόνια είχα δει στο pinterest, φέτες λεμονιού σε βάζο με λουλούδια, μου άρεσε πολύ και εννοείται ότι το δοκίμασα και το καθιέρωσα τελικά, με τα λουλουδάκια της αυλής μας.
Μάλιστα θυμάμαι μια φορά, σε ένα ξαφνικό κάλεσμα για καφέ, έκοψα λίγα λουλούδια από την αυλή της μαμάς μου και τα έβαλα σε ένα βάζο, στο οποίο είχα βάλει φέτες λεμονιού, το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και η οικοδέσποινα ενθουσιάστηκε.

Χθες λοιπόν ο husband μου έφερε κλαδιά αμυγδαλιάς και είπα να δώσω λίγο χρώμα, βάζοντας λεμόνια στο βάζο.
Δεν ξέρω αν επηρεαστεί η αντοχή τους, αλλά σαν εικόνα μου αρέσει πολύ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki