Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Οι Μικροί Ρεπόρτερς...στην καρδιά της επικαιρότητας!
Στο ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς η μεγάλη μου κόρη, ζήτησε τη βοήθεια μου για την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας, στην οποία θα συμμετείχαν κάποια παιδιά από το σχολείο της, φίλοι δικοί της και φίλοι των φίλων της...
Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα-παρέα παιδιών και μέσω αυτής, ως δράση, να εκδοθεί μια μαθητική εφημερίδα, αλλά εκτός σχολείου. 
Με ενθουσιασμό μπορώ να πω, δέχτηκα την πρόταση-πρόκληση και αφού ενημερώθηκαν σχολείο, παιδιά και γονείς, οι Μικροί Ρεπόρτερς ξεκίνησαν το ταξίδι τους...

Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας εκδόθηκε παραμονές Χριστουγέννων, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από το αναγνωστικό κοινό, αλλά και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η δεύτερη έκδοση


Έτσι λοιπόν οι Μικροί Ρεπόρτερς αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε δεύτερη έκδοση, ενώ παράλληλα η παρέα τους μεγάλωσε. Οι 19 μαθητές που ξεκίνησαν αρχικά, έγιναν 38, έτσι λοιπόν αυξήθηκαν και οι σελίδες μας, από 16 σε 20!!!

 Η προετοιμασία για το δεύτερο τεύχος ξεκίνησε αρχές Φεβρουαρίου, με πολλή προσπάθεια από τα παιδιά, αλλά και από τους γονείς, που οφείλω να πω ότι έχουν στηρίξει ιδιαίτερα τους...Μικρούς Ρεπόρτερς.  
Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μικροί συντάκτες πολλά και ποικίλα, τοπικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, ενώ το πρώτο θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ,  Αν ήμουν Δήμαρχος!!!

 Όμως αυτή τη φορά δημιουργήσαμε και δικά μας  θέματα, αφού οργανώσαμε κάποιες δράσεις, όπως αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι και προβολή της ταινίας ο Ψύλλος, τα οποία καλύφθηκαν...δημοσιογραφικά από τα παιδιά. 

Επίσης οι Μικροί Ρεπόρτερς συμμετέχουν και στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων, που πραγματοποιείται από το Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας "Τύπος και ουσία- Λευτέρης Δασκαλάκης", τα αποτελέσματα του οποίου αναμένουμε με αγωνία!!!

Η ουσία...

Ως υπέυθυνη για την επιμέλεια της εφημερίδας, αλλά και του συντονισμού της ομάδας, νιώθω πολύ υπερήφανη για την προσπάθεια των παιδιών, αλλά και για το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς. Σίγουρα η δημιουργία μιας σχολικής εφημερίδας, αποτελεί μια δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί να ενισχύσει το γραπτό λόγο και την κριτική σκέψη των παιδιών, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα αυτοσχεδιάσουν, να καλλιεργήσουν την επικοινωνία, να εκφραστούν, αλλά και να αναπτύξουν το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη η εφημεριδούλα μας και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow me @a.lenakaki