Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Ένα κυνήγι θησαυρού για μαμάδες και παιδιά!!!Επιστροφή στην αγαπημένη μου γωνιά, μετά από αρκετό καιρό απουσίας. 
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής  η διάθεση μου για κατασκευές και χειροτεχνίες δεν είναι και στα καλύτερα της, αφού άλλες δραστηριότητες...  έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου τους τελευταίους μήνες! 

Και το όνομα αυτού...EDU-kids


Μια παρέα μαμάδων και μπαμπάδων, αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση και να ζωγραφίσουμε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου... την καθημερινότητα των παιδιών μας, αλλά και τη δική μας!

Κάπως έτσι λοιπόν προχωρήσαμε στην ίδρυση του Φιλεκπαιδευτικού Σωματείου Νότιας Κρήτης EDU-kids, ένα εργαστήρι δημιουργίας και μάθησης για παιδιά
Η βασική δράση του EDU-kids είναι η εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, όμως  παράλληλα πραγματοποιούνται και άλλες δραστηριότητες.

Μια ιδέα που ενθουσίασε μαμάδες και παιδιά, ήταν το Βιωματικό Εργαστήρι Συναισθημάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του EDU-kids. Ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, με στόχο να βρούμε τρόπους για τη διαχείριση των συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια
Εισηγήτρια η Δήμητρα Τσουλκάνη, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος Μεd, Συστημική θεραπεύτρια (C), Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων.


Σ΄ένα πολύ ευχάριστο κλίμα οι ομάδες μαμάδων-παιδιών συνεργάστηκαν για να λύσουν τους γρίφους του παιχνιδιού και τελικά να βρουν τη μυστική φράση...

Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναγνώρισαν δεξιότητες όπως είναι η ΗΡΕΜΙΑ, οι ΚΑΝΟΝΕΣ, η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ κτλ, ενώ στη συνέχεια βρήκαν τους σωστούς τρόπους για να διαχειρίζονται καλύτερα τις συγκρούσεις.


Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι συγκρούσεις είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των ανθρωπίνων σχέσεων, ενώ αποτελούν ένα βασικό κομμάτι στη διαδικασία ωρίμανσης των μελών μιας οικογένειας και των σχέσεων τους. 
Οι συγκρούσεις λοιπόν είναι αναπόφευκτες και είναι απαραίτητο όχι μόνο να τις αναμένουμε, αλλά και να γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

 Για να γίνει αυτό εφικτό, τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν ειλικρινείς προσπάθειες για να κατανοήσουν τα αισθήματα, τη θέση και τις επιθυμίες των άλλων.


Εμείς σήμερα κάναμε ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και είμαι σίγουρη ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή!!!!

1 σχόλιο:

  1. Περάσαμε ένα εποικοδομητικό κ ευχάριστο δίωρο με τα παιδιά!!ευχαριστούμε για αυτή την ευκαιρία!!αναμένουμε τα επόμενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow me @a.lenakaki