Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Με ωραίες Κυριακές, αντέχεις τις Δευτέρες!Παιδιά και γονείς, αποχαιρετίσαμε το Σεπτέμβρη με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κόκκινου Πύργου, σε συνεργασία με το Δημιουργικό Εργαστήρι ROBO-PLACE, διοργάνωσαν για την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη, ένα υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι κηπουρικής για τους μικρούς μας φίλους.

Η πολύ ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Συλλόγου στον Κόκκινο Πύργο, ενώ λόγω μεγάλης συμμετοχής τελικά έγιναν δυο εργαστήρια, ένα πρωινό και ένα απογευματινό.
Τα παιδιά ακολουθώντας τις οδηγίες της γεωπόνου, μεταφύτεψαν το λουλούδι που είχαν επιλέξει στο νέο του γλαστράκι, ενώ στη συνέχεια ακουσαν προσεκτικά τις συμβουλές για το πότισμα και τη φροντίδα του.

Αφού φύτεψαν και πότισαν το φυτό τους, οι μικροί κηπουροί πήραν τα πινέλα τους και έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα, ζωγραφίζοντας τη γλάστρα τους.Όπως επεσήμαναν οι διοργανωτές της όμορφης αυτής δράσης, η ενασχόληση με τη φύση  προσφέρει στα παιδιά μια δημιουργική διέξοδο, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευχαρίστηση της προσωπικής τους δουλειάς.

Όλη η ενασχόληση με την κηπουρική μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον και τη φύση, να φροντίζουν και να παρακολουθούν την ανάπτυξη των φυτών τους (μελέτη του καιρού, σημασία των εντόμων), να έχουν υπομονή και το πιο σημαντικό, να κατανοήσουν τον κύκλο της ζωής (πώς από τον σπόρο που φυτέψαμε, ποτίσαμε, φροντίσαμε, μεγάλωσε και έγινε ένα τόσο όμορφο φυτό).
Η όλη διαδικασία γίνεται αφορμή για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τον καιρό, τις εποχές, το χρόνο, τα εργαλεία, τα επαγγέλματα αλλά και για να πετύχουμε τη δια βίου μάθηση.

Επίσης με την κηπουρική τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον και τη φύση, να φροντίζουν και να παρακολουθούν την ανάπτυξη των φυτών τους , να έχουν υπομονή και το πιο σημαντικό, να κατανοήσουν τον κύκλο της ζωής.  

1 σχόλιο:

  1. Περάσαμε υπέροχα!!ένα ξεχωριστό κυριακάτικο απόγευμα μαζί με τα παιδιά μας!! συνεχίστε δυναμικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow me @a.lenakaki